Skip to main content

BIM/3D/VR – Arbor Steiger advies & engineering B.V. – Eindhoven

BIM/3D/VR

BIM/3D/VR

Het samenwerken in en Building Information Model (BIM) is niet meer weg te denken uit de bouw in Nederland. Het is de standaard geworden dat alle partijen voor aanvang van het werkelijke bouwproces zorgen voor een volledige modellering van hun bijdrage. Dit zorgt voor betere communicatie, betere beslissingen en uiteindelijk het optimaliseren van het bouwproces. Steigers, ondersteuningen en in het algemeen de tijdelijke constructies zijn hierin niet altijd vertegenwoordigd omdat ze geen deel uitmaken van het uiteindelijke bouwwerk. Echter is gebleken dat om dezelfde redenen van communicatie, het maken van de juiste keuzes en verhogen van de veiligheid de bijdrage van een model van de tijdelijke constructies groot is. Wij maken dit mogelijk door alle ontwerpen indien gewenst ook in 3D aan te leveren, we maken hierbij gebruik van ifc modellen wat uitwisseling met andere partijen eenvoudig maakt.

Niet alle projecten vragen om een 3D uitwerking, sterker nog, 2D blijft vooralsnog noodzakelijk voor de werktekeningen van de steiger of ondersteuning, maar de mogelijkheden die wij bieden sluiten aan bij de laatste standaarden.

Naast modellering voor nieuwbouw is ook in alle andere disciplines een 3D model mogelijk, zolang er maar een model van het object is of dit gemaakt kan worden met bijvoorbeeld 3D scans.

Wij staan volledig achter het gebruik van 3D modellen en zien uiteindelijk alleen maar toegevoegde waarde, echter zien wij hier ook de noodzaak voor een praktische kijk op de uitwerking. Uitwerken kan op vele manieren en op vele niveaus, hierbij vinden wij dat de afweging altijd moet zijn wat de noodzaak is van (te) gedetailleerd werken en hoe dit bijdraagt aan het verloop van het project, simpelweg, investeer niet in iets wat niet gebruikt wordt.

Wij bieden mogelijkheden voor een eenvoudige visualisatie van steigervolumes voor bijvoorbeeld de bouwplaats inrichting of een offerte tot het volledig op onderdeelniveau en gefaseerd per bouwfase aanleveren van een model.

Om het beeld vooraf nog beter over te brengen bieden wij de mogelijkheid om (op locatie) de modellen in VR door te lopen, dit geeft de ervaring en het beeld van de uiteindelijk situatie perfect weer.

BIM/3D/VR projecten

Waarom kiezen voor Arbor Steiger advies & engineering

Deskundig

Voor alle projectfasen en volgens laatste regelgeving

Praktisch

Geschikt voor de werkzaamheden én goed te bouwen

Economisch

Het juiste systeem en de juiste inzet

Onafhankelijk

Ons advies is breed georiënteerd en objectief

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Direct contact?

Bart van den Boom

Chat openen
1
Vragen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp 👋